Start Nyhetsarkiv Bibliotek Galleri Medlemmar Anslagstavla Kontakt

08 - Innergården

Innergården Båtsmannen Större 4

Under 2014 har innergården renoverats och byggts om. Ett mindre ljusinsläpp till bilverkstaden har ersatt den stora lanterninen som upptog en stor del av gårdsytan. Nya möbler har inköpts och målats för att komplettera de vi hade tidigare. Nu har vi fyra grupper med bord, bänkar och stolar som enkelt kan flyttas om man skulle vilja duka långbord.

Det finns utekök med inbyggd kolgrill där man kan laga mat och diska efter sig. Engångsgrillar får inte användas på den rostfria bänken. Den höga värmen som engångsgrillen avger skadar bänken allvarligt.

Blommor och andra växter på gården behöver regelbunden tillsyn och vatten. Det finns ingen utsedd ”blomansvarig” i föreningen utan alla ombeds hjälpa till med blommorna när det behövs. 

Innergården är en naturlig passage för alla som bor i huset och alla medlemmar har samma rätt att vistas på gården vid varje tillfälle. Vi har därför valt att inte göra gården "bokningsbar" för enskilda medlemmar. Däremot kan styrelsen boka gården till gemensamma aktiviteter såsom städ- och fixardagar, gårdsfest för alla medlemmar etc.

Tänk på att många av era grannar har sina sovrum med fönster mot gården. Det är för allas trivsel viktigt att respektera regeln att det skall vara rimligt tyst på gården mellan klockan 22.00-07.00 natt före vardag och 23.00-07.00 natt före helgdag.
Det råder totalt rökförbud på innergården – rökning hänvisas till gatan, OBS ej i direkt anslutning till portar eller restauranger.

Ytterligare förslag till förbättringar av innergården välkomnas! Skicka in dina synpunkter och förslag via "Kontakt".

Innergården efter renoveringen.

Innergården sett från gårdsporten till Södermannagatan 8

Innergården sommaren 2015